БАЙК И КАЯК ЛАГЕР

Подробности

07-11 Август 2017 г. Юндола
Лагерът е подходящ за деца и възрастни над 10 г. В рамките на пет дни ще научим повече за различните техники на каране на велосипед в планината и да караме по различни терени. Ще ходим на басейн и ще караме каяци в яз. Белмекен.

Лагерът включва:
Запознаване с анатомията на велосипеда, практически занятия за подобряване техниката на планинско колоездене, безопасност (теоритични и практически елементи, важни за безопасността на придвижване), техники за изкачване, спускане и спиране с планински велосипед, смяна на гума и поддръжка на велосипеда. Гребане с двуместен експедиционен каяк в спокойни води. Плуване и забава в минерален басейн, тенис на маса и други интересни игри. Прекарване на свободно време на красиво и достъпно място в планината. Запознаване с нови и интересни приятели.

Програма

Ден 1-ви. Пристигане и настаняване.
Пътуваме организирано от Национален стадион Васил Левски София до Юндола в 8:00 сутринта на 07.08.17 г.
Участниците пристигат в хотела на Лесотехническия университет Юндола. Следва запознаване с инструкторите и кратко опознаване на района. Разпределяме задачите и ангажиментите на отделните участници. Запознаваме се с правилата за безопасното придвижване в планината с байк. Няколко игри за контрол и спиране Правим проверка на велосипедите и кратък вело-преход по асфалт, за да определим нивото на участниците. След което се прибираме в базата за вечеря. Следва свободно време и игри.

Ден 2-ри. Велосипеди – теория и практика.
След вкусна закуска и тонизираща игра ще проведем по дълъг вело-преход в района. Ще обядваме сух пакет на интересно място с беседка и вода. В края на деня отново ще се върнем в базата за да почистим и подготвим колелата за следващите дни. Ще отделим време за почивка и свободно време преди вечеря, а след вечерята ще си направим лагерен огън и ще разказваме за случките от изминалия ден.

Ден 3-ти. Каяк и Барбекю.
В днешния ден ще се транспортираме до яз. Белмекен, където ще ни очакват най-бързите и удобни двуместни каяци.,които ще караме с професионален каяк инструктор. Около обяд ще си направим барбекю, а след като обядваме отново ще направим каяк пътешествие. В края на деня ще се придвижим до базата в Юндола, вероятно с колелата, които ще си транспортираме сутринта със специална за тази цел платформа.

Ден 4-ти. Забавляваме се.
През днешния ден ще отидем на минерален басейн във Велинград, за да разпуснем и отпочинем от натоварванията през изминалите дни. Ще похапнем сладолед, ще се къпем, смеем и забавляваме.

Ден 5-ти. Колела и отпътуване.
През този ден, имайки вече пълна представа за нивото и предпочитанията на групата, ще направим кратък вело-тур до обяд до интересно място, след което отпътуваме.

Съгласие за участие и подходящо здравословно състояние. Участниците трябва да попадат в определената за лагера възрастова група. Те трябва да бъдат в добро здравословно състояние, което се декларира с нарочна декларация. Задължително е попълването на декларация за съгласие за участие от страна на родителите на участника.

Настаняване:
Участниците се настаняват в стаи по трима, с удобни матраци и чисти санитарни възли в базата на Лесотехническия университет на Юндола.

Храна:
В рамките на лагера децата се хранят три пъти на ден, като задължително две от ястията е сготвена храна.

Екипировка:
Всеки участник сам осигурява личната си екипировка, включително и велосипеда си. Ние можем да осигурим подходящ велосипед срещу 60 лв. наем за периода на лагера. Екипировката включва подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности и др. Задължителни са каска, ръкавици и слънчеви очила за велосипедите. За каяците има осигурена екипировка включително спасителни жилетки, гребла и шприцки.

Транспорт:
Транспорта е организиран от София до Юндола и обратно и е включен в организационната такса. Които желае може да пристигне в базата и със собствен такъв. В този случай таксата се намалява с 20 лв.

Такса за участие: 300 лв. за деца до 15 г. и 340 лв. за възрастни. Таксата включва 4-ри нощувки, храна (закуска, обяд и вечеря), професионални Байк и Каяк инструктори, застраховка, както и транспорт от София до Юндола и обратно.
Таксата не включва, наем на велосипед, лични разходи, както и таксата за басейна във Велинград.

Лагерът ще се проведе при минимум 6 бр. участници. Максималният брой участници е ограничен до 12 човека.

Условия за участие:

За да се включите в това приключение е необходимо да изпратите мейл с три имена, ЕГН и тел. за обратна връзка на n.deliradev@abv.bg или dankatade@abv.bg в срок до 02.08.2017 г., както и да наредите 100 лв. капаро по сметка: Сдружение Байкинг Турс,
ЕИК 176964276
BG77STSA93000023219049
STSABGSF
Банка ДСК

Често задавани Въпроси:

 • Какво става ако участника се откаже?
  Ако съобщите това до 10 дни преди началото на лагера връщаме преведеното капаро. В останалите случаи задържаме капарото.
 • Какво трябва да си носи участникът?
  Обувки туристически; маратонки или гуменки; дъждобран; полар, яке, топъл панталон; анцунг; къси панталони; тениски – 4 броя; чорапи памучни - 5 чифта; Бельо - 4 комплекта; шапка лятна (за слънце); слънчеви очила със 100 % UV защита; защитен крем против слънчево изгаряне - УВ фактор над 15; препарат против комари и кърлежи; шише за вода; малък бележник и химикалка; 2 кърпи (за лице и за тяло), сапун, четка и паста за зъби; сандали или джапанки; каска и ръкавици за велосипед; раница – удобна за еднодневен преход с велосипед.
 • Кой се грижи за децата по време на лагерите?
  По време на лагерите осигуряваме по един инструктор за всеки шест деца. Инструкторите са професионални лицензирани инструктор-водачи по планинско колоездене и са с богат опит при работата с деца на открито.
 • Колко трудни са заниманията?
  Нивото на трудност на заниманията е съобразено с физическите възможности на възрастова група на децата. След запознаване с участниците се преценява индивидуално дали да бъде увеличен или намален обема на натоварванията. Разбира се целта ни, не е да постигаме високи спортни постижения, а да се забавляваме и прекарваме добре времето си сред природата.
 • Задължително ли е участието в отделните занимания?
  Няма нищо задължително. Всичко, което правим има за цел забавление и подобяване уменията на отделните участници, но никога няма да принудим участник да участва в нещо против волята си.
 • Какви са битовите условия?
  Те са добри! Децата спят в чисти и уютни големи стаи с 3 единични легла с чисти и много прилежни санитарни възли. Има непрекъснато течаща топла вода. Участниците се хранят в ресторант на базата.
 • С какво се хранят участниците?
  Участниците в лагерите се хранят задължително три пъти на ден плюс малка следобедна закуска. Примерното меню за един ден е следното: Закуска - пържени филии със сладко, сирене и чай; Обяд – В повечето ни лагери обядът представлява сух пакет плюс плод (според сезона) Вечеря - готвено ястие и десерт. Приготвянето на храната се извършва от опитни и дългогодишни готвачи в кухнята на бзата. Ако някой участник има специални нужди (Веган, Вегитарянец или спазва строга диета) съответно за него се приготвя подходяща храна. В някой от случаите ще си направим Барбекю сами, но продуктите ще ни бъдат предоставени от ресторанта на хотела.
 • Медицинско обслужване?
  Инструкторите в нашия екип са обучение да осигуряват първа долекарска помощ т.е. да помогнат в случай на охлузване, лека контузия, неразположение. В случай на нужда от по-сериозна лекарска интервенция пострадалия ще бъде транспортиран по най-бързият начин до болнично заведение. С цел безопасното пребиваване на участниците е необходимо предварително да знаем за тяхното здравословно състояние - алергии, епилепсия, непоносимост и т.н. В този смисъл е важно да бъде попълнена коректно приложената декларация за медицинско състояние.
 • Кой се грижи за дисциплината по време на лагерите?
  Спазването на дисциплина е обща отговорност т.е. както на инструкторите, така и на участниците в лагера. Ние се стремим да зададем достатъчно ясно формулирани правила и съответно да съблюдаваме за тяхното спазване. Обикновено инструкторите прекарват около 80% от денонощието заедно с участниците в лагера.
 • Имат ли нужда децата от "джобни"?
  Децата могат да носят със себе си малка сума от около 15-20 лв. Не се препоръчва децата да носят със себе си големи суми или ценности.

В този лагер могат да се включат както деца така и възрастни.

ОЧАКВАМЕ ВИ!